Parketvloer in appartementen

Met name in appartementen is het belangrijk het loopgeluid en contactgeluid tot een minimum te beperken. Dit contactgeluid kan het wooncomfort van de benedenburen verminderen en moet te allen tijde zo goed mogelijk worden vermeden. Een goede geluidreducerende vloer is dan ook noodzakelijk om problemen zoveel mogelijk te voorkomen. Dit is niet alleen prettiger voor de bewoners, maar is ook verplicht volgens de wet- en regelgeving voor de bouw. In het Bouwbesluit 2003 zijn hier de normen voor vastgelegd. De +10 dB norm is opgenomen als eis voor duurzaam bouwen in het bouwbesluit.
Alle door Soares parket gelegde vloeren voldoen aan de in dit besluit vastgelegde norm.

Het mooiste compliment voor een stijlvol appartement is een karakteristieke houten vloer. Wat houdt u tegen? De geluidsnormen die gelden in appartementen zijn bij de door ons gelegde vloeren geen enkel probleem, naar welke soort hout uw voorkeur ook uitgaat. Dankzij de juiste geluidsisolerende systemen, onze specialistische kennis en ervaring kunt u met een gerust hart kiezen voor een houten vloer die past bij het karakter van uw appartement.

Parketvloeren geluidsisolerend leggen

Een harde (parket)vloer in appartementen kan zorgen voor geluidsoverlast voor de buren. Voetstappen veroorzaken trillingen, die direct worden overgebracht via de betonnen constructie. Met de juiste isolatie en de juiste manier van leggen worden deze trillingen opgevangen. De parketteur legt de parketvloer dan zo dat de vloerdelen en de constructie elkaar niet raken. De ondervloer bepaalt welke geluidsisolatie toegepast moet worden in uw appartement.

Traditionele zandcement dekvloeren

In appartementen waar de dekvloer direct op het beton is aangebracht, worden trillingen vanuit de parket vloer via de dekvloer (zandcement of anhydriet) overgedragen op de betonnen constructie wat zal doorklinken naar naastgelegen ruimtes. Dit veroorzaakt geluidsoverlast in de omliggende appartementen. Vaak stelt de Vereniging van Eigenaars daarom de eis dat een harde vloerbedekking als parket zwevend geplaatst moet worden op een speciale geluidsisolerende tussenvloer.

Zwevende dekvloeren

Tijdens de bouw van nieuwbouwappartementen wordt tegenwoordig meestal een zwevende dekvloer aangebracht, waarbij een speciale mat tussen dekvloer (zandcement of anhydriet) en beton de trillingen opvangt. Hierbij wordt de geluidsisolatie dus al door de bouwer verzorgd. Vaak wordt een zwevende dekvloer gecombineerd met vloerverwarming. Parket leggen op deze ondergrond vereist specialistische kennis op basis van een correcte berekening. Het is ook van groot belang dat de vloer vrij blijft van alle bouwkundige delen.

Daarom is het noodzakelijk dat het parket verlijmd wordt aan de dekvloer, om te voorkomen dat de vloer gaat werken en de wanden raakt. Bovendien verhoogt het de massa van het totale vloerenpakket, wat de geluidsisolatie ten goede komt. Bij Soares Parket kunt u erop vertrouwen dat uw onderburen niet ongewenst ‘meegenieten’ van uw houten vloer.

Fermacell / estrich

De Fermacellestrichplaten, egalisatiemiddelen en geluidsreducerende vilten bieden de oplossing voor het plaatsen van houten vloeren in oude panden met ongelijke constructies. Nieuwe technieken maken egalisatie, geluidsreductie en vloerverwarming mogelijk.

 Teakscheepsdekvloerinbadkamer.jpgeikenrustiekgelaagdparket,gerooktnaturelgeolied1.jpg

Houten vloeren met vloerverwarming op ongelijke constructies in oude panden

Ongelijke houten constructies in oude panden en woningen kunnen met behulp van Fermacell egalisatiekorrels geëgaliseerd worden. De Estrichplaten worden op de geëgaliseerde constructie geplaatst en kunnen voorzien worden van ingeslepen sleuven en verwarmingsbuizen. De Estrichplaten bestaan uit elementen met gerecycled vilt en hebben een geluidreducerende functie. Met dank aan de innovatieve technieken kunnen de prachtige houten vloeren van Soares Parket in iedere situatie gelegd worden.