Gelaagd parket

Hout is wat met in vaktermen een hygroscopisch materiaal noemt. Dat betekent dat het zijn vorm aanpast bij wisselende temperaturen en schommelingen in luchtvochtigheid. Traditionele (20mm) massieve vloeren gaan, onder invloed van het wisselend binnenklimaat in je woning en door het voortdurend proces van krimpen en zwellen, na enige tijd vaak schotelen of vervormen. Meerlagenparket biedt de ideale oplossing voor dat probleem. Meerlaagse vloeren zijn half-massieve houten vloeren, speciaal ontworpen om de natuurlijke beweging van het hout (en dus ook de vervorming) zoveel mogelijk tegen te gaan.

Sinds enkele jaren voeren wij Top line een tweelaags parket in een brede waaier van houtsoorten, selecties en afmetingen. De Top Line heeft een totale dikte van 13 of 18mm bestaande uit een massieve toplaag van 4m of 6mm en een berken multiplex drager van 9 of 12mm. Topline is verkrijgbaar in breedtes van 16 tot 22cm breed en heeft mooie variabele lengtes die uw parketvloer een natuurlijke look geven. Top Line is verkrijgbaar in vier selecties Franse Eik en meerdere exotische houtsoorten. We plaatsen gelaagd parket zwevend (met een kliksysteem of onderling verlijmd), of volledig verlijmd op een vlakke basisvloer.

Gelaagd parket wordt helemaal geprefabriceerd in onze zagerijen, inclusief de eindafwerking met lak of olie. Dat betekent een razendsnelle plaatsing.  Bang dat u daardoor minder keuze hebt qua afwerking? Bij ons vindt u een ruim assortiment gelaagd parket in verschillende houtsoorten, patronen en afwerkingen. Een deel daarvan kunt u ook bestellen zonder eindafwerking: dan heeft u het eindresultaat nog helemaal zelf in de hand.  Gelaagd parket is ideaal voor installatie op vloerverwarming en wordt ook veel toegepast in appartementen. Gloednieuw gelaagd parket dat eruit ziet alsof het er al eeuwen ligt? Deze vloeren kunt u vinden in onze Di Legno Concept stores.

Di Legno biedt verschillende varianten van meer lagige parketvloeren aan met een toplaag in eik. De rustieke twee lagige planken zijn verkrijgbaar in verschillende maten, met een dikte van 10 mm en een eiken toplaag van 4 mm of een dikte van 18 mm en een eiken toplaag van 6 mm. De twee lagige variant met een dikte van 16 mm en een eiken toplaag van 4 mm heeft bovendien een gezaagd oppervlak. In het volledige twee lagige gamma zijn verschillende breedtes en lengtes verkrijgbaar. Deze vloeren zijn van een geselecteerde rustieke kwaliteit, met opgevulde noesten en zonder spinthout op de bovenzijde.

 kambalavisgraat1geolied.jpg

De drie lagige planken bestaan uit een toplaag in eik, een middenlaag in naaldhout en een onderlaag in eik of naaldhout. In ons aanbod vindt u verschillende mogelijkheden: diktes van 14 mm of 15 mm, breedtes die variëren van 138 mm tot 240 mm en lengtes tot 5000 mm.

De 3-lagige Di Legno vloeren zijn er in verschillende sorteringen, van een geselecteerde rustieke kwaliteit, met opgevulde noesten en een levendige structuur tot een zeer rustige sortering met kleine puntnoesten. Spinthout is bij geen enkele kwaliteit toegelaten.Uiteraard kan u ook de meer lagige Di Legno vloeren afgewerkt naar uw smaak en interieur kiezen.

Bekijk onze projecten